تدوین “پروتکل مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در حوزه طلاق و مراقبت از خانواده” با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

از پروتکل “مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در حوزه طلاق و مراقبت خانواده ” که با همکاری اعضای هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تدوین شده است ، طی مراسمی با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور در این سازمان ، رونمایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایرانیان به نقل از وبگای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، رئیس، معاون و مدیران سازمان بهزیستی کشور در این مراسم ، از دکتر ” محمدرضا خدایی ” معاون آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دکتر ” حمیرا سجادی ” مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی و اعضای هیات علمی این دانشگاه که در تدوین پروتکل ، نقش اساسی داشتند، قدردانی کردند.

در این پروتکل که به قلم دکتر “ملیحه عرشی” عضو هیئت علمی گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، “مرضیه تکفلی” و “ایوب اسلامیان ” از دانشجویان دکترای گروه مددکاری اجتماعی و با همکاری دکتر “فریبا بریمانی”، دکتر “بهمن صدیق”، “ماندانا کریمی”، “تهمینه ریحان ­صفت” و با نظارت معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور به رشته تحریر درآمده است، با نگاهی جامع و همه ­جانبه ­نگر ، به مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در کار با متقاضیان طلاق پرداخته شده است.

این پروتکل به عنوان اولین و تنها راهنمای مداخلات مددکاری اجتماعی در کار با متقاضیان طلاق به مساله طلاق نگاهی همه­ جانبه­ نگر دارد و علاوه بر عوامل بین ­فردی و روانشناختی زوجین، به مسائل و تاثیر سایر عوامل اجتماعی- خانوادگی همچون مداخله­ خانواده­ (حتی خانواده گسترده) در موضوع طلاق، فقدان حمایتهای اجتماعی از زوجین، نبود نظام مراقبت موثر پس از طلاق، عوامل اقتصادی – اجتماعی و چالش های حقوقی ، می پردازد.

در این پروتکل تخصصی، سعی شده از نهایت ظرفیت حرفه ا­ی مددکاری اجتماعی استفاده شود و نقش های واقعی و اصیل مددکاران اجتماعی در موضوع کار با زوجین متقاضی طلاق، به خدمت گرفته شود. در این شیوه نامه ، نظریات نوین حرفه­ ای مددکاری اجتماعی نظیر نظریه­ ی مبتنی بر توانمندی­ها، نظریه راه­ حل محور کوتاه مدت و نظریه سیستمها به صورت کاملاً عملی به خدمت گرفته شده ­اند.

هدف نهایی از اجرای این پروتکل ، صرفاً مداخله­ در مساله­ ی طلاق نیست بلکه «مراقبت از خانواده» به عنوان عنصر مفقوده در ارائه خدمات معمول است. در حال حاضر غالب خدمات ارائه ­شده، در یک بستر چند پاره و معمولاً توسط یک متخصص ارائه می­ شوند اما هدف این پروتکل ، نگاه به پویایی­ های خانواده و ارائه مداخلات چند وجهی و بین­ رشته­ ای است که مددکاران اجتماعی می­توانند موجبات ارائه­ آن را تسهیل کنند.

در نهایت، با تدوین این پروتکل ، امید است خدماتی هم­ راستا، یکپارچه، چندجانبه و تخصصی به متقاضیان طلاق به عنوان یک خانواده ، ارائه شود و از احتمال ریزش آنها در فرآیند ارائه خدمات و حتی پیگیری­ های بعد از طلاق ، با توسل به نقش مدیریت مورد مددکار اجتماعی کاسته شود.

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ۲۲ گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات در سه حوزه “سلامت ” از جمله سلامت اجتماعی و سلامت روانی ، به تربیت نیروی متخصص تا سطح دکترا اقدام کرده و نقش اساسی در اجرای طرح ها و پروژه های تحقیقاتی مورد نیاز جامعه ایفاء می کند.

این دانشگاه منحصربفرد، در مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی کشور و تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا